Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i pożywne danie obiadowe lub gorąca kolacja.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z przyprawą do makaronu. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros, usmażyć. Pieczarki obrać, pokroić, usmażyć. Sery zetrzeć na tarce o grubszych otworach z sera mozzarella odłożyć 1/3 do posypania.
Przygotować sos: Masło rozpuścić dodać mąkę, podsmażać na wolnym ogniu 2 - 3 minuty , energicznie mieszając aby nie było grudek. Stopniowo dolewać mleka , mieszać cały czas aby powstał sos. Doprawić solą , pieprzem i gałką muszkatołową.
Do sosu dodać pieczarki, sery, podsmażonego fileta, wymieszać. Makaron włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać połowę sosu, wymieszać.
Przykryć drugą połową sosu.
Posypać utartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zapiekankę , piec do zrumienienia sera.
Podzielić na porcje , podawać na gorąco.