Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 589
Składniki
Przyrządzanie: Marchewkę pokroić w kostkę, pomidory i cebulę w cząstki. Mięso pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Marchewkę zalać bulionem, gotować 5 - 10 minut, aż marchewka stanie się miękka. Zdjąć z ognia, wsypać kuskus, dodać masło oraz cynamon. Odstawić na 10 minut. Mięso usmażyć. Na olej po mięsie wsypać chili, kmin rzymski, kolendrę. Dodać pokrojone pomidory i dymkę, poddusić. Następnie wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć plastry mięsa, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać 20 minut.