Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pikantna zapiekanka z kurczakiem i żółtym serem. Dobra na obiad jak i na kolację. Prosta w przygotowaniu
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 17
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2807
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 17
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2807
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4163
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C. Do naczynia żaroodpornego wlewamy pomidory z puszki, dodajemy czosnek, i cebulę pokrojoną w kostkę, a także 2 łyżeczki przyprawy TACO.
Kurczaka pieczemy w sosie ok. 2 godziny w temperaturze 180 C. Kiedy kurczak jest upieczony rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców. Dodajemy kawałki marynowanej papryczki i mieszamy z mięsem.
Następnie na dnie żaroodpornego naczynia wlewamy pół szklanki sosu pomiorowego. Na każdej tortilli układamy porcję mięsa z kurczaka, smarujemy odrobiną sosu pomidorowego i zawijamy w rulonik.
Wszystkie tak przygotowane tortille układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy pozostałym sosem pomidorowym i posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowaną zapiekankę pieczemy ok. 20 minut, lub do chwili, aż ser się stopi.
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i dekorujemy kleksem ze śmietany.