Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco pikantna zapiekanka z kurczakiem i żółtym serem. Dobra na obiad jak i na kolację. Prosta w przygotowaniu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5168
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1546
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5168
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1546
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mięsa. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C. Do naczynia żaroodpornego wlewamy pomidory z puszki, dodajemy czosnek, i cebulę pokrojoną w kostkę, a także 2 łyżeczki przyprawy TACO.
Kurczaka pieczemy w sosie ok. 2 godziny w temperaturze 180 C. Kiedy kurczak jest upieczony rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców. Dodajemy kawałki marynowanej papryczki i mieszamy z mięsem.
Następnie na dnie żaroodpornego naczynia wlewamy pół szklanki sosu pomiorowego. Na każdej tortilli układamy porcję mięsa z kurczaka, smarujemy odrobiną sosu pomidorowego i zawijamy w rulonik.
Wszystkie tak przygotowane tortille układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy pozostałym sosem pomidorowym i posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowaną zapiekankę pieczemy ok. 20 minut, lub do chwili, aż ser się stopi.
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i dekorujemy kleksem ze śmietany.