Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na jesienny obiad inaczej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5797
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1273
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5797
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18409
Składniki
Na patelni podsmażamy posiekany drobno czosnek i cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso, smażymy. Dodajemy krojone pomidory, przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu, pół łyżeczki tymianku i oregano, dusimy i czekamy aż troszkę odparuje.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Równomiernie wykładamy mięso. Na wierzchu rozsypujemy przekrojone na połówki kulki mozzarelli.
Dynię kroimy w paski, układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy delikatnie syropem klonowym. Posypujemy szczyptą oregano i tymianku.
Zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 min. Smacznego!