Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na jesienny obiad inaczej.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 206
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 84
Składniki
Na patelni podsmażamy posiekany drobno czosnek i cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso, smażymy. Dodajemy krojone pomidory, przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu, pół łyżeczki tymianku i oregano, dusimy i czekamy aż troszkę odparuje.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Równomiernie wykładamy mięso. Na wierzchu rozsypujemy przekrojone na połówki kulki mozzarelli.
Dynię kroimy w paski, układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy delikatnie syropem klonowym. Posypujemy szczyptą oregano i tymianku.
Zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 min. Smacznego!