Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na jesienny obiad inaczej.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30199
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 298
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4263
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3603
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30199
Składniki
Na patelni podsmażamy posiekany drobno czosnek i cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mięso, smażymy. Dodajemy krojone pomidory, przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu, pół łyżeczki tymianku i oregano, dusimy i czekamy aż troszkę odparuje.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Równomiernie wykładamy mięso. Na wierzchu rozsypujemy przekrojone na połówki kulki mozzarelli.
Dynię kroimy w paski, układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy delikatnie syropem klonowym. Posypujemy szczyptą oregano i tymianku.
Zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 30 min. Smacznego!