Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne puree ziemniaczane doskonale komponuje się ze smażonym mięsem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4536
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 902
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4536
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1153
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Na niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mięso mielone. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody. Wlać do mięsa. Dusić do momentu wyparowania większości wody.
Mięso przełożyć do formy żaroodpornej. Pomidory sparzyć. Zdjąć skórkę. Pokroić w plasterki. Ułożyć na mięso. Przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki ugotować z łyżką soli. Jeszcze ciepłe zblendować. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do ziemniaków. Dokładnie wymieszać. Puree wyłożyć na pomidory. Wstawić do piekarnika na ok 30 min w temp.200 st. Gotową zapiekankę posypać posiekanym szczypiorkiem.