Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne puree ziemniaczane doskonale komponuje się ze smażonym mięsem.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5682
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5682
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Na niewielkiej ilości oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mięso mielone. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody. Wlać do mięsa. Dusić do momentu wyparowania większości wody.
Mięso przełożyć do formy żaroodpornej. Pomidory sparzyć. Zdjąć skórkę. Pokroić w plasterki. Ułożyć na mięso. Przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki ugotować z łyżką soli. Jeszcze ciepłe zblendować. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do ziemniaków. Dokładnie wymieszać. Puree wyłożyć na pomidory. Wstawić do piekarnika na ok 30 min w temp.200 st. Gotową zapiekankę posypać posiekanym szczypiorkiem.