Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zapiekanka. Lacznie z czasem pieczenia mamy w ciagu pól godziny smaczny obiad lub ciepla kolacje.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1073
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1073
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 159
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2202
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4237
Składniki
Pieczarki pokroic w zaleznosci od wielkosci, cebule pokroic w kostki. Usmazyc pieczarki na oleju, dodac cebule, zalac winem i dusic przez chwile. W tym czasie wymieszac obydwie smietany z koncentratem pomidorowym, doprawic sola, pieprzem i posiekana natka pietruszki, dodac do pieczarek i dusic jeszcze przez chwile, az sos troche zgestnieje. Czerstwa bulke pokroic w plastry, potem na mniejsze kawalki, jajko roztrzepac z mlekiem i sola, namoczyc w nim kawalki bulki. Do foremki wlozyc pieczarki z sosem i posypac je kawalkami bulki. Piec ok. 15-20 min w temp. 160° C ( termoobieg)
Podawac jeszcze ciepla z zielona salata.