Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zapiekanka. Lacznie z czasem pieczenia mamy w ciagu pól godziny smaczny obiad lub ciepla kolacje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Pieczarki pokroic w zaleznosci od wielkosci, cebule pokroic w kostki. Usmazyc pieczarki na oleju, dodac cebule, zalac winem i dusic przez chwile. W tym czasie wymieszac obydwie smietany z koncentratem pomidorowym, doprawic sola, pieprzem i posiekana natka pietruszki, dodac do pieczarek i dusic jeszcze przez chwile, az sos troche zgestnieje. Czerstwa bulke pokroic w plastry, potem na mniejsze kawalki, jajko roztrzepac z mlekiem i sola, namoczyc w nim kawalki bulki. Do foremki wlozyc pieczarki z sosem i posypac je kawalkami bulki. Piec ok. 15-20 min w temp. 160° C ( termoobieg)
Podawac jeszcze ciepla z zielona salata.