Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zapiekanka. Lacznie z czasem pieczenia mamy w ciagu pól godziny smaczny obiad lub ciepla kolacje.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Pieczarki pokroic w zaleznosci od wielkosci, cebule pokroic w kostki. Usmazyc pieczarki na oleju, dodac cebule, zalac winem i dusic przez chwile. W tym czasie wymieszac obydwie smietany z koncentratem pomidorowym, doprawic sola, pieprzem i posiekana natka pietruszki, dodac do pieczarek i dusic jeszcze przez chwile, az sos troche zgestnieje. Czerstwa bulke pokroic w plastry, potem na mniejsze kawalki, jajko roztrzepac z mlekiem i sola, namoczyc w nim kawalki bulki. Do foremki wlozyc pieczarki z sosem i posypac je kawalkami bulki. Piec ok. 15-20 min w temp. 160° C ( termoobieg)
Podawac jeszcze ciepla z zielona salata.