Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka zapiekanka. Lacznie z czasem pieczenia mamy w ciagu pól godziny smaczny obiad lub ciepla kolacje.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Pieczarki pokroic w zaleznosci od wielkosci, cebule pokroic w kostki. Usmazyc pieczarki na oleju, dodac cebule, zalac winem i dusic przez chwile. W tym czasie wymieszac obydwie smietany z koncentratem pomidorowym, doprawic sola, pieprzem i posiekana natka pietruszki, dodac do pieczarek i dusic jeszcze przez chwile, az sos troche zgestnieje. Czerstwa bulke pokroic w plastry, potem na mniejsze kawalki, jajko roztrzepac z mlekiem i sola, namoczyc w nim kawalki bulki. Do foremki wlozyc pieczarki z sosem i posypac je kawalkami bulki. Piec ok. 15-20 min w temp. 160° C ( termoobieg)
Podawac jeszcze ciepla z zielona salata.