Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję szybkie i łatwe danie ;-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17307
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 481
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 176
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
1. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Fileta kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju .
3. Dodajemy przyprawę oraz sól.
4. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju
6. Do cebuli dodajemy warzywa, solimy.
7. Szczypiorek siekamy i dodajemy do warzyw.
8. Następnie do warzyw dodajemy jajka, chwilę prużymy.
9. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ziemniaki.
10. Na ziemniaki wykładamy mięso.
11. Następnie warzywa.
12. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę
13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 14. Danie gotowe. 15. Smacznego.