Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
naczynie żaroodporne, sitko, garnek, szklanka, łyżka, nóż, patelnia,
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1104
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 342
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1104
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 342
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Pokrojone w kostkę parówki podsmażyć na oleju, przed końcem smażenia dodać obraną , pokrojoną cebulę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę razem z ogórkiem. Wszystkie składniki wymieszać z ryżem dodać połowę startego na tarce o dużych oczkach ser mozzarella , odsączony na sitku groszek z marchewką oraz przyprawy. Naczynie żaroodporne lekko wysmarować tłuszczem (ale delikatnie). Potrawę przełożyć do naczynia żaroodpornego , polać rozmąconym jajkiem i posypać pozostałym startym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku przez 40 minut. Oprószyć pokrojonym szczypiorkiem. Podawać polane ketchupem. Smacznego.
Zapiekanka po zapieczeniu.
Zapiekanka gotowa do podania.