Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja to 250 kcal.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Przyrządzanie: Szpinak umyć, oberwać liście, odrzucić łodygi. Liście obgotować 3 minuty we wrzątku, odcedzić, po czym poszatkować. Zasmażyć w garnuszku z pokrojonym czosnkiem, masłem oraz śmietaną. Posolić i popieprzyć do smaku. Filety posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, posmarowanym olejem i posypanym tartą bułką. Przykryć szpinakiem. Zapiekać około 20 minut. Pod koniec posypać serem i dopiec jeszcze przez 5 minut.