Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ryżowa z rybą

Zapiekanka ryżowa z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 697

zapiekanka z ryba i ważywami

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy ryż aż będzie miękki. Na patelni smażymy rybę ( bez panierki tylko sól i pieprz)
    Pomidory parzymy i obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, paprykę tez kroimy na mniejsze kawałki( ( można ja trochę podpiec w piekarniku i obrać ze skórki - zyska lepszy smak) , groszek odcedzamy.

  2. Po zagotowaniu ryżu układamy warstwy w naczyniu żaroodpornym: ryż, ryba, pomidor , papryka, groszek i kolejno ryż, ryba i warzywa.Ostatnia warstwa to ryz. Całość wkładamy do piekarnika w temperaturze 180 C i pieczemy ok. 15 minut, następnie wyjmujemy i posypujemy żółtym serem i ziołami ( zioła prowansalskie, oregano majeranek.... wedle uznania) i ponownie wkładamy do piekarnika aż ser dobrze się rozpuści

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń