Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 673
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 673
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13915
Składniki
szpinak rozmrozić,podgrzać i odparować z nadmiaru wody.Następnie dodać posiekany czosnek i wbić dwa jajka energicznie mieszając.Odstawić.Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać ze skorupki i pociąć na grubsze plasterki.Śmietankę zmieszać dokładnie z dwoma jajkami,solą i chili.Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Dno naczynia żaroodporne pokropić olejem i ułożyć warstwę ziemniaków.Na ziemniakach rozprowadzić połowę szpinaku,polać połową sosu i posypać połową sera.Następnie ułożyć resztę ziemniaków,szpinak,sos i ser.Piec ok 20-25 min w temp 180 st.Po zapieczeniu można podawać z ketchupem,smacznego