Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 157
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 157
Składniki
szpinak rozmrozić,podgrzać i odparować z nadmiaru wody.Następnie dodać posiekany czosnek i wbić dwa jajka energicznie mieszając.Odstawić.Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać ze skorupki i pociąć na grubsze plasterki.Śmietankę zmieszać dokładnie z dwoma jajkami,solą i chili.Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Dno naczynia żaroodporne pokropić olejem i ułożyć warstwę ziemniaków.Na ziemniakach rozprowadzić połowę szpinaku,polać połową sosu i posypać połową sera.Następnie ułożyć resztę ziemniaków,szpinak,sos i ser.Piec ok 20-25 min w temp 180 st.Po zapieczeniu można podawać z ketchupem,smacznego