Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2838
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 745
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2838
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1946
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 745
Składniki
szpinak rozmrozić,podgrzać i odparować z nadmiaru wody.Następnie dodać posiekany czosnek i wbić dwa jajka energicznie mieszając.Odstawić.Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać ze skorupki i pociąć na grubsze plasterki.Śmietankę zmieszać dokładnie z dwoma jajkami,solą i chili.Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Dno naczynia żaroodporne pokropić olejem i ułożyć warstwę ziemniaków.Na ziemniakach rozprowadzić połowę szpinaku,polać połową sosu i posypać połową sera.Następnie ułożyć resztę ziemniaków,szpinak,sos i ser.Piec ok 20-25 min w temp 180 st.Po zapieczeniu można podawać z ketchupem,smacznego