Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki makaronowe zawsze cieszą domowników.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424605
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4665
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424605
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4665
Składniki
Na patelni podsmaża się posiekaną szynkę, gdy ta lekko się zrumieni dodaje się posiekany czosnek i gdy zacznie ładnie pachnieć dodaje się szpinak- może być mrożony, rozmrożony, świeży i odrobinę wody. Szpinak się doprawia solą, pieprzem i gałką. Makaron gotuje się do miękkości. W tym samym rondlu można potem przygotować sos serowy, na beszamelu( potem do beszamelu dodaje się starte sery. Lub używając serka topionego. Serek topiony jest świetnym emulgatorem, wystarczy go dodać do mleka np. roślinnego, rozpuścić i wtedy dodać starte sery do rozpuszczenia doprawić solą, pieprzem i gałką. Ugotowany makaron miesza się z sosem serowym. W foremce układa się warstwę makaronu, szpinak, plastry mozzarelli, znowu makaron. Piekłam 45 minut i pod koniec posypałam jeszcze paseczkami szynki. Większą zapiekankę można piec do zrumienienia.
Smacznego :)