Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne i mało kaloryczne danie na obiad lub kolację.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3071
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25888
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3071
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1400
Składniki
Soczewicę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozmrożony filet z dorsza, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Wcześniej należy go skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Na dno podłużnej foremki wyłożyć odsączoną soczewicę. Na nią cząstki dorsza. Następnie dodać pokrojone i uduszone z przyprawami warzywa. Dusić na małej ilości oleju. Na wierzch pomidory z puszki posypane bazylią, oregano i papryką. Zapiekać około 30 minut. Podawać ciepłe.