Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne i mało kaloryczne danie na obiad lub kolację.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17836
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15718
Składniki
Soczewicę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozmrożony filet z dorsza, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Wcześniej należy go skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Na dno podłużnej foremki wyłożyć odsączoną soczewicę. Na nią cząstki dorsza. Następnie dodać pokrojone i uduszone z przyprawami warzywa. Dusić na małej ilości oleju. Na wierzch pomidory z puszki posypane bazylią, oregano i papryką. Zapiekać około 30 minut. Podawać ciepłe.