Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne i mało kaloryczne danie na obiad lub kolację.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
Soczewicę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w lekko osolonej wodzie. Rozmrożony filet z dorsza, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Wcześniej należy go skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Na dno podłużnej foremki wyłożyć odsączoną soczewicę. Na nią cząstki dorsza. Następnie dodać pokrojone i uduszone z przyprawami warzywa. Dusić na małej ilości oleju. Na wierzch pomidory z puszki posypane bazylią, oregano i papryką. Zapiekać około 30 minut. Podawać ciepłe.