Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na przepis na pyszną warzywną zapiekankę z ryżem, możliwą nawet w wersji wegańskiej. Serdecznie polecam :-)
1. Cebulę kroimy w ćwierć-talarki i smażymy na oliwie.
2. Pieczarki obieramy, myjemy i siekamy drobno, następnie dodajemy do smażącej się cebuli, dodajemy sól, pieprz i oregano, mieszamy, smażymy.
3. W osolonym wrzątku gotujemy 3 torebki ryżu (300 g) przez 16 minut.
4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem (olejem kokosowym lub margaryną), wrzucamy ugotowany ryż oraz usmażone pieczarki z cebulą, mieszamy.
5. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki: żółtą i czerwoną.
6. Dodajemy kukurydzę z puszki.
7. Dodajemy filiżankę mrożonego groszku z marchewką.
8. Dodajemy łyżkę sosu sojowego.
9. Przyprawy: papryka słodka, curry, sól i pieprz.
10. Dodajemy mozarellę lub silky tofu. Część mieszamy z zapiekanką, część dajemy na wierzch.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C.
11. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 minut z grzaniem góra-dół i z pokrywką, a następnie 10 minut bez pokrywki z termoobiegiem.
I gotowe, smacznego :-)
Prosta w zrobieniu zapiekanka.Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.Smak...
Odsłon: 30865
Sycące danie na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Odsłon: 9739
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 154
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 289
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 173
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 294
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 703
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 85
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 154
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 289
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 173
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 294
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 703
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 85
Składniki
1. Cebulę kroimy w ćwierć-talarki i smażymy na oliwie. 2. Pieczarki obieramy, myjemy i siekamy drobno, następnie dodajemy do smażącej się cebuli, dodajemy sól, pieprz i oregano, mieszamy, smażymy. 3. W osolonym wrzątku gotujemy 3 torebki ryżu (300 g) przez 16 minut. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem (olejem kokosowym lub margaryną), wrzucamy ugotowany ryż oraz usmażone pieczarki z cebulą, mieszamy. 5. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki: żółtą i czerwoną. 6. Dodajemy kukurydzę z puszki. 7. Dodajemy filiżankę mrożonego groszku z marchewką. 8. Dodajemy łyżkę sosu sojowego. 9. Przyprawy: papryka słodka, curry, sól i pieprz. 10. Dodajemy mozarellę lub silky tofu. Część mieszamy z zapiekanką, część dajemy na wierzch. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. 11. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 minut z grzaniem góra-dół i z pokrywką, a następnie 10 minut bez pokrywki z termoobiegiem. I gotowe, smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 86
Kieszonki z polędwiczki
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 130