Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażanowa zapiekanka z bazyliowym pesto, parmezanem i mozzarellą.....
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 169
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19989
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1699
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 169
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19989
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1699
Składniki
Bakłażany umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości 4-5 mm.
Plastry bakłażana posmarować oliwą. Smażyć partiami na rozgrzanej patelni, aż lekko zmiękną.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą. Na dnie ułożyć plastry bakłażana, lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować pesto, posypać parmezanem i orzeszkami piniowymi. Ułożyć w ten sposób trzy warstwy. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu zapiekanki.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 30-35 minut. Podawać posypane listkami bazylii.