Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kolację lub szybki obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18423
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18423
Składniki
Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak. Całość chwilę dusimy. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy do smaku. Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba i zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Następnie układamy na nim połowę szynki, przygotowanego szpinaku, kilka plastrów pomidora i żółtego sera Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę chleba przykrywamy sosem śmietanowym i układamy żółty ser. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem.
Polecam