Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kolację lub szybki obiad.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38510
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 304
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38510
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 304
Składniki
Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak. Całość chwilę dusimy. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy do smaku. Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba i zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Następnie układamy na nim połowę szynki, przygotowanego szpinaku, kilka plastrów pomidora i żółtego sera Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę chleba przykrywamy sosem śmietanowym i układamy żółty ser. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem.
Polecam