Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kolację lub szybki obiad.
Polecam.
Odsłon: 188
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 245
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 188
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 245
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 128
Składniki
Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak. Całość chwilę dusimy. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy do smaku. Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba i zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Następnie układamy na nim połowę szynki, przygotowanego szpinaku, kilka plastrów pomidora i żółtego sera Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę chleba przykrywamy sosem śmietanowym i układamy żółty ser. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem.
Polecam