Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kolację lub szybki obiad.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 202
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 942
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1267
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 202
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 942
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1267
Polecam na kolację.
Odsłon: 170
Składniki
Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy szpinak. Całość chwilę dusimy. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Śmietanę łączymy z jajkami, doprawiamy do smaku. Na dnie naczynia żaroodpornego rozkładamy warstwę chleba i zalewamy 1/3 sosu śmietanowego. Następnie układamy na nim połowę szynki, przygotowanego szpinaku, kilka plastrów pomidora i żółtego sera Przykrywamy kolejną warstwą chleba i czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę chleba przykrywamy sosem śmietanowym i układamy żółty ser. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem.
Polecam