Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w przygotowaniu, znika z talerzy w mgnieniu oka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Składniki
Ziemniaki obierz ,pokrój w cienkie plasterki posyp solą pieprzem i oregano, wymieszaj odstaw .
Cukinię umyj pokrój w cienkie plasterki,posyp solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi wymieszaj odstaw.
Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, następnie obrane i pokrojone pieczarki oraz mięso mielone.Dopraw do smaku solą pieprzem, przyprawa do mięsa chwilę podsmaż, dodaj przecier, jogurt natkę pietruszki.Wszystko dokładnie wymieszaj. I sos gotowy.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmaruj olejem i układaj zapiekankę.Na dnie ułóż warstwę ziemniaków , cukinię, sos ,żółty ser, cukinię, ziemniaki wierzch posyp serem. Zapiekankę piecz około 50 minut w temperaturze 190st. Podawaj na ciepło.