Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie, można zrobić takie oto pożywne, smaczne danie.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 766
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 810
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 766
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 810
Składniki
Przygotować świeży szpinak - oczyścić, umyć i osuszyć. Umytą cukinie pokroić w drobną kostkę. Mała, młoda ma cienką skórkę, a więc ze skórką. Boczek pokroić na małe kawałki. W miseczce porządnie rozbełtać jajka i dodać szpinak, cukinię, boczek, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego masłem. Zapiekać ok 20 min - 180 stopni. Podawać z pokrojonymi na części pomidorkami. Smacznego