Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie, można zrobić takie oto pożywne, smaczne danie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Przygotować świeży szpinak - oczyścić, umyć i osuszyć. Umytą cukinie pokroić w drobną kostkę. Mała, młoda ma cienką skórkę, a więc ze skórką. Boczek pokroić na małe kawałki. W miseczce porządnie rozbełtać jajka i dodać szpinak, cukinię, boczek, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego masłem. Zapiekać ok 20 min - 180 stopni. Podawać z pokrojonymi na części pomidorkami. Smacznego