Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie, można zrobić takie oto pożywne, smaczne danie.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Przygotować świeży szpinak - oczyścić, umyć i osuszyć. Umytą cukinie pokroić w drobną kostkę. Mała, młoda ma cienką skórkę, a więc ze skórką. Boczek pokroić na małe kawałki. W miseczce porządnie rozbełtać jajka i dodać szpinak, cukinię, boczek, zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego masłem. Zapiekać ok 20 min - 180 stopni. Podawać z pokrojonymi na części pomidorkami. Smacznego