Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce leżała sobie połówka kalafiora, a wiadomo że nie może za długo leżeć bo zaraz robi się w czarne kropki. Zrobiłam więc zapiekankę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Kalafiora ugotować w wodzie z odrobiną soli, cukru oraz kwasku cytrynowego. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, obsypać przyprawą do gyrosa i najlepiej by przez godzinę nabierał smaku w lodówce. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kalafiora podzielonego na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka smażymy na oleju dodając pokrojone w plastry pieczarki, i wykładamy na kalafiora. Cebulę kroimy w piórka możemy ją razem podsmażyć z kurczakiem, ja tego nie zrobiłam tylko wymieszałam z pieczarkami, kurczakiem i wyłożyłam na kalafiora. Mozzarelle pokroiłam w kostkę dodałam do zapiekanki.
Jajka ubić ze śmietaną i przyprawami czyli solą, pieprzem, czosnkiem, polać zapiekankę. Zdjęcie zrobiłam jak już zapiekanka chwilę siedziała w piekarniku, widać jak rozpuszcza się ser:) Wstawić do piekarnika na 20-30 minut i piec w 180 stopniach.
Po upieczeniu polać ulubionym sosem i smacznego.