Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce leżała sobie połówka kalafiora, a wiadomo że nie może za długo leżeć bo zaraz robi się w czarne kropki. Zrobiłam więc zapiekankę.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 88
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3961
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 132
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 88
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3961
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 132
Składniki
Kalafiora ugotować w wodzie z odrobiną soli, cukru oraz kwasku cytrynowego. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, obsypać przyprawą do gyrosa i najlepiej by przez godzinę nabierał smaku w lodówce. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kalafiora podzielonego na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka smażymy na oleju dodając pokrojone w plastry pieczarki, i wykładamy na kalafiora. Cebulę kroimy w piórka możemy ją razem podsmażyć z kurczakiem, ja tego nie zrobiłam tylko wymieszałam z pieczarkami, kurczakiem i wyłożyłam na kalafiora. Mozzarelle pokroiłam w kostkę dodałam do zapiekanki.
Jajka ubić ze śmietaną i przyprawami czyli solą, pieprzem, czosnkiem, polać zapiekankę. Zdjęcie zrobiłam jak już zapiekanka chwilę siedziała w piekarniku, widać jak rozpuszcza się ser:) Wstawić do piekarnika na 20-30 minut i piec w 180 stopniach.
Po upieczeniu polać ulubionym sosem i smacznego.