Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad czy kolację. Polecam.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1292
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 38
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1292
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 38
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Marchewki i kalarepkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić.Drobno pokroić też por, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Wyspać obydwie mąki. Dodać jajka. Całość dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na patelnię ( na którą należy wcześniej wlać olej)i przykryć ją pokrywą. Zapiekać 15-20 minut na małym gazie. Po tym czasie przyłożyć do patelni duży talerz i odwrócić ją. Następnie zapiekankę zsunąć z talerza znów na patelnię. Zapiekać drugą stronę również pod przykryciem 15-20 minut.