Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad czy kolację. Polecam.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38386
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38386
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Marchewki i kalarepkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić.Drobno pokroić też por, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Wyspać obydwie mąki. Dodać jajka. Całość dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na patelnię ( na którą należy wcześniej wlać olej)i przykryć ją pokrywą. Zapiekać 15-20 minut na małym gazie. Po tym czasie przyłożyć do patelni duży talerz i odwrócić ją. Następnie zapiekankę zsunąć z talerza znów na patelnię. Zapiekać drugą stronę również pod przykryciem 15-20 minut.