Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z kapustą z patelni

Zapiekanka z kapustą z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 4346

Dodano:

Odsłon: 6656

Smaczne danie na obiad czy kolację. Polecam.

Składniki

  • 1 średnia główka kapusty
  • 4 jajka wiejskie
  • 1-2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kalarepka
  • 1/2 pora
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 szl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, kminek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić. Marchewki i kalarepkę obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić.Drobno pokroić też por, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Wyspać obydwie mąki. Dodać jajka. Całość dokładnie wymieszać. Następnie wyłożyć na patelnię ( na którą należy wcześniej wlać olej)i przykryć ją pokrywą. Zapiekać 15-20 minut na małym gazie. Po tym czasie przyłożyć do patelni duży talerz i odwrócić ją. Następnie zapiekankę zsunąć z talerza znów na patelnię. Zapiekać drugą stronę również pod przykryciem 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń