Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę zrobiłam z żołtej i zielonej cukini. Dobrzewykorzystać też baby cukinie i małego kabaczka. Dodałam makaron ryżowy orzo, ale pozostałe z obiadu rurki czy nitki spaghetti też się świetnie sprawdzą.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Obie cukinie pokroić w cienkie plasterki, posolić i odstawić na kilka minut. Kiedy puści wodę odcedzić na durszlaku. W dużej misie wymieszać jaja z jogurtem, serami, roztartym czosnkiem i przyprawami oraz makaronem i dobrze wymieszać. Do masy dodać odcedzone cukinie, wymieszać i przelać żaroodpornego naczynia. Piec 30- 40 minut w 190 stopniach C.