Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę zrobiłam z żołtej i zielonej cukini. Dobrzewykorzystać też baby cukinie i małego kabaczka. Dodałam makaron ryżowy orzo, ale pozostałe z obiadu rurki czy nitki spaghetti też się świetnie sprawdzą.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 472
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 472
Składniki
Obie cukinie pokroić w cienkie plasterki, posolić i odstawić na kilka minut. Kiedy puści wodę odcedzić na durszlaku. W dużej misie wymieszać jaja z jogurtem, serami, roztartym czosnkiem i przyprawami oraz makaronem i dobrze wymieszać. Do masy dodać odcedzone cukinie, wymieszać i przelać żaroodpornego naczynia. Piec 30- 40 minut w 190 stopniach C.