Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę zrobiłam z żołtej i zielonej cukini. Dobrzewykorzystać też baby cukinie i małego kabaczka. Dodałam makaron ryżowy orzo, ale pozostałe z obiadu rurki czy nitki spaghetti też się świetnie sprawdzą.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Składniki
Obie cukinie pokroić w cienkie plasterki, posolić i odstawić na kilka minut. Kiedy puści wodę odcedzić na durszlaku. W dużej misie wymieszać jaja z jogurtem, serami, roztartym czosnkiem i przyprawami oraz makaronem i dobrze wymieszać. Do masy dodać odcedzone cukinie, wymieszać i przelać żaroodpornego naczynia. Piec 30- 40 minut w 190 stopniach C.