Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekankę zrobiłam z żołtej i zielonej cukini. Dobrzewykorzystać też baby cukinie i małego kabaczka. Dodałam makaron ryżowy orzo, ale pozostałe z obiadu rurki czy nitki spaghetti też się świetnie sprawdzą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1311
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 482
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3482
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1098
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2216
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1311
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 482
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3482
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1098
Składniki
Obie cukinie pokroić w cienkie plasterki, posolić i odstawić na kilka minut. Kiedy puści wodę odcedzić na durszlaku. W dużej misie wymieszać jaja z jogurtem, serami, roztartym czosnkiem i przyprawami oraz makaronem i dobrze wymieszać. Do masy dodać odcedzone cukinie, wymieszać i przelać żaroodpornego naczynia. Piec 30- 40 minut w 190 stopniach C.