Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1810
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253525
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1810
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253525
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Makaron ugotować all dente. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Krótko podsmażyć. Dodać szpinak i poczekać, aż zwiędnie. Doprawić ponownie solą i pieprzem. Zmniejszyć gaz do minimum. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać i zdjąć z gazu. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, pokrojone drobno pomidory suszone, kulkę mozzarelli pokrojoną w kosteczkę oraz przygotowany szpinak z kurczakiem i śmietaną. Wszystko razem wymieszać. Na wierzch ułożyć drugą kulkę mozzarelli pokrojoną w plasterki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut, aż ser zacznie się podpiekać. Smacznego!