Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1188
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Makaron ugotować all dente. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Krótko podsmażyć. Dodać szpinak i poczekać, aż zwiędnie. Doprawić ponownie solą i pieprzem. Zmniejszyć gaz do minimum. Na koniec wlać śmietankę, wymieszać i zdjąć z gazu. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, pokrojone drobno pomidory suszone, kulkę mozzarelli pokrojoną w kosteczkę oraz przygotowany szpinak z kurczakiem i śmietaną. Wszystko razem wymieszać. Na wierzch ułożyć drugą kulkę mozzarelli pokrojoną w plasterki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut, aż ser zacznie się podpiekać. Smacznego!