Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa kasza, dużo warzyw i sos serowy czyli wyjątkowo szybki i prosty pomysł na obiad. Zrobicie go w nieco ponad pół godziny.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1653
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1653
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem - powinien sięgać 1 cm powyżej poziomu kaszy. Po kilku minutach, kiedy ziarenka napęcznieją, kasza jest gotowa. Na oleju smażymy przeciśnięty czosnek. Po minucie dodajemy pokrojoną szynkę i cebulę, smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy szpinak, kalafior pokrojony w drobne różyczki, pieprz, pieprz ziołowy i płatki chilli. Dusimy pod przykryciem kolejne 5 minut. W tym czasie przygotowujemy sos - wodę i jogurt mieszamy z gotowym sosem serowym. Warzywa mieszamy z kaszą, sosem, doprawiamy ziołami prowansalskimi. Mieszamy dokładnie i dusimy jeszcze 5 minut. Danie zasypujemy startym serem i zapiekamy w 180 stopniach przez 10 minut - ser powinien się lekko zarumienić. Podajemy od razu.