Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad z tego co zostało w lodówce, czyli makaron, kurczak i warzywa zapieczone pod beszamelem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Składniki
Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę mieloną, curry, musztardę i wymieszać i usmażyć na odrobinie oleju. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć makaron, następnie usmażonego kurczaka, paprykę, fasolkę szparagową, odsączoną fasolę z puszki i brokuły.
Na patelni rozgrzać mało, wsypać mąkę i wymieszać. Stopniowo dodawać mleko (w temperaturze pokojowej) ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować jeszcze chwilę, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Powstałym sosem polać zapiekankę i na wierzch wyłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Piec w temperaturze 200st przez ok 25min