Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad z tego co zostało w lodówce, czyli makaron, kurczak i warzywa zapieczone pod beszamelem
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3192
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 621
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3192
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 621
Składniki
Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę mieloną, curry, musztardę i wymieszać i usmażyć na odrobinie oleju. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć makaron, następnie usmażonego kurczaka, paprykę, fasolkę szparagową, odsączoną fasolę z puszki i brokuły.
Na patelni rozgrzać mało, wsypać mąkę i wymieszać. Stopniowo dodawać mleko (w temperaturze pokojowej) ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować jeszcze chwilę, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Powstałym sosem polać zapiekankę i na wierzch wyłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Piec w temperaturze 200st przez ok 25min