Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad z tego co zostało w lodówce, czyli makaron, kurczak i warzywa zapieczone pod beszamelem
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21610
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę mieloną, curry, musztardę i wymieszać i usmażyć na odrobinie oleju. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć makaron, następnie usmażonego kurczaka, paprykę, fasolkę szparagową, odsączoną fasolę z puszki i brokuły.
Na patelni rozgrzać mało, wsypać mąkę i wymieszać. Stopniowo dodawać mleko (w temperaturze pokojowej) ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować jeszcze chwilę, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Powstałym sosem polać zapiekankę i na wierzch wyłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Piec w temperaturze 200st przez ok 25min