Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany makaron z marchewka i szpinakiem
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 28
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21668
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać ugotowany makaron, szpinak i zioła prowansalskie. Wszystko wymieszać. Jedno jajko rozbić z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, doprawić sola i kurkuma. Dodać do makaronu i wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wszystko przełożyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec mieszając co kilka minut aż jajko się zetnie. Gdy jajko się zetnie wyjąc z piekarnika. Rozbić jajko z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i rozetrzeć po wierzchu naszej zapiekanki. Posypać lekko papryka i wstawić do piekarnika. Gdy wierzchnia warstwa się zetnie posypać serem i ponownie zapiec aż ser się zetnie. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego