Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany makaron z marchewka i szpinakiem
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 72
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 72
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać ugotowany makaron, szpinak i zioła prowansalskie. Wszystko wymieszać. Jedno jajko rozbić z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, doprawić sola i kurkuma. Dodać do makaronu i wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wszystko przełożyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec mieszając co kilka minut aż jajko się zetnie. Gdy jajko się zetnie wyjąc z piekarnika. Rozbić jajko z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i rozetrzeć po wierzchu naszej zapiekanki. Posypać lekko papryka i wstawić do piekarnika. Gdy wierzchnia warstwa się zetnie posypać serem i ponownie zapiec aż ser się zetnie. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego