Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany makaron z marchewka i szpinakiem
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4184
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30125
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4184
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30125
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać ugotowany makaron, szpinak i zioła prowansalskie. Wszystko wymieszać. Jedno jajko rozbić z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, doprawić sola i kurkuma. Dodać do makaronu i wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wszystko przełożyć. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec mieszając co kilka minut aż jajko się zetnie. Gdy jajko się zetnie wyjąc z piekarnika. Rozbić jajko z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i rozetrzeć po wierzchu naszej zapiekanki. Posypać lekko papryka i wstawić do piekarnika. Gdy wierzchnia warstwa się zetnie posypać serem i ponownie zapiec aż ser się zetnie. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego