Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przyrządzenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5267
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5267
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
Kapuste sparzyć jak na gołąbki.
Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem,wyłożyć dno naczynia paroma liśćmi kapusty.
FARSZ :
Pokrojoną w kostę cebulę zeszklić na tłuszczu.
Wyłożyć do miski mięso miel.,pokrojoną kiełbase,namoczoną i odciśnietą z wody bułke,wbić jajka,dodać zeszkloną cebulę i doprawić przyprawami: solą,bazylią,gałką muszkat.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podzielić na 2 porcje.
Do wyłożonego kapustą naczynia dać jedną porcję farszu mięsnego na to nałożyc parę liśći kapusty i wyłożyć resztę farszu. Przykryć paroma liśćmi kapusty,wlać do tego szkl.rosołu i posypać serem żółtym.
Pieć 2 godz.w temp. 180 stop.
Zapiekankę można podać z ziemniakami które polewamy sosem powstałym w trakcie pieczenia tej zapiekanki lub z białym pieczywem. Smacznego!