Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przyrządzenia
Kapuste sparzyć jak na gołąbki.
Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem,wyłożyć dno naczynia paroma liśćmi kapusty.
FARSZ :
Pokrojoną w kostę cebulę zeszklić na tłuszczu.
Wyłożyć do miski mięso miel.,pokrojoną kiełbase,namoczoną i odciśnietą z wody bułke,wbić jajka,dodać zeszkloną cebulę i doprawić przyprawami: solą,bazylią,gałką muszkat.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podzielić na 2 porcje.
Do wyłożonego kapustą naczynia dać jedną porcję farszu mięsnego na to nałożyc parę liśći kapusty i wyłożyć resztę farszu. Przykryć paroma liśćmi kapusty,wlać do tego szkl.rosołu i posypać serem żółtym.
Pieć 2 godz.w temp. 180 stop.
Zapiekankę można podać z ziemniakami które polewamy sosem powstałym w trakcie pieczenia tej zapiekanki lub z białym pieczywem.
Smacznego!
Pyszny domowy bigos z młodej kapusty z marchewką,wędliną
Odsłon: 18162
Prawdziwy bigos z młodej kapusty z przepisu mojej mamy.
Odsłon: 2411
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13251
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 53
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 71
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 130
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13251
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 53
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 71
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 130
Składniki
Kapuste sparzyć jak na gołąbki.
Naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem,wyłożyć dno naczynia paroma liśćmi kapusty.
FARSZ :
Pokrojoną w kostę cebulę zeszklić na tłuszczu.
Wyłożyć do miski mięso miel.,pokrojoną kiełbase,namoczoną i odciśnietą z wody bułke,wbić jajka,dodać zeszkloną cebulę i doprawić przyprawami: solą,bazylią,gałką muszkat.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podzielić na 2 porcje.
Do wyłożonego kapustą naczynia dać jedną porcję farszu mięsnego na to nałożyc parę liśći kapusty i wyłożyć resztę farszu. Przykryć paroma liśćmi kapusty,wlać do tego szkl.rosołu i posypać serem żółtym.
Pieć 2 godz.w temp. 180 stop.
Zapiekankę można podać z ziemniakami które polewamy sosem powstałym w trakcie pieczenia tej zapiekanki lub z białym pieczywem. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pizza calzone
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Pizza calzone
Kto z nas nie lubi pizzy? Przygotowana na chrupiącym, drożdżowym cieście z ul...
Odsłon: 3
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 159