Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zapiekanka, doskonała na rodzinny obiad, bądź spotkanie z przyjaciółmi. Łatwa w przygotowaniu, prezentuje się pięknie na talerzu.
Zależało mi na tym, aby po upieczeniu masa była delikatna i puszysta w środku...
Odsłon: 5055
Pyszna zapiekanka z mięsa i ziemniaków.
Odsłon: 22882
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29379
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 125
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 53
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 833
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 50
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29379
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 125
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 53
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 833
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, gotować w mundurkach ok. 20 minut w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i obrać, pokroić w grube plastry. Marchewkę i por obrać, opłukać pod bieżącą wodą, gotować w lekko osolonej wodzie 5 minut. Odcedzić. Marchewkę pokroić w plastry. Por rozłożyć na pojedyncze liście. Na sos rozgrzać na patelni masło, wsypać mąkę, energicznie mieszać. Dolać bulion i mleko, mieszając, chwilę gotować.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę sera wsypać do sosu, dobrze wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na gorącym oleju. Dodać mięso, podlać łyżką wody, smażyć kilka minut, cały czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Dno żaroodpornego naczynia posmarować masłem, ułożyć na nim pokrojone w plastry ziemniaki. Na nich pokrojone w krążki marchewki oraz liście pora. Polać kilkoma łyżkami sosu. Na wierzchu ułożyć warstwę usmażonego mielonego mięsa. Całość polać sosem i posypać resztą żółtego sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Zapiekać około 30 minut. Danie podawać od razu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Pzepis na żołądki drobiowe
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 57
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 14