Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przygotowaniu. Idealny obiad po pracy
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16076
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16076
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Wstawić wodę i ugotować makaron. Mięso mielone usmażyć, dodać obrane i pokrojone na małe kawałki pomidory i udusić. Gdy pomidory będą już miekkie dodać trochę maggi. Przygotować sos do zapiekanki - śmietanę, pomidory w puszce, czosnek, zioła włoskie, sól i pieprz zblendować. Przygotowanie zapiekanki: W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron z mięsem, po wierzchu polać sosem, posypać startym serem i piec pod przykryciem przez ok 20 min w temp 220 st. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec przez następne 15 min do zrumienienia sera. Smacznego!