Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przygotowaniu. Idealny obiad po pracy
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 86
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 680
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 148
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 86
Składniki
Wstawić wodę i ugotować makaron. Mięso mielone usmażyć, dodać obrane i pokrojone na małe kawałki pomidory i udusić. Gdy pomidory będą już miekkie dodać trochę maggi. Przygotować sos do zapiekanki - śmietanę, pomidory w puszce, czosnek, zioła włoskie, sól i pieprz zblendować. Przygotowanie zapiekanki: W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron z mięsem, po wierzchu polać sosem, posypać startym serem i piec pod przykryciem przez ok 20 min w temp 220 st. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec przez następne 15 min do zrumienienia sera. Smacznego!