Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przygotowaniu. Idealny obiad po pracy
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2560
Składniki
Wstawić wodę i ugotować makaron. Mięso mielone usmażyć, dodać obrane i pokrojone na małe kawałki pomidory i udusić. Gdy pomidory będą już miekkie dodać trochę maggi. Przygotować sos do zapiekanki - śmietanę, pomidory w puszce, czosnek, zioła włoskie, sól i pieprz zblendować. Przygotowanie zapiekanki: W naczyniu żaroodpornym wymieszać makaron z mięsem, po wierzchu polać sosem, posypać startym serem i piec pod przykryciem przez ok 20 min w temp 220 st. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec przez następne 15 min do zrumienienia sera. Smacznego!