Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca propozycja na obiad.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 417
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 859
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 417
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1867
Składniki
Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w 0,5 cm plasterki. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.
Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem.
W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku 30 min.