Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielna kuchnia przeważnie kojarzy nam się z rosołem i kurczakiem. Oto kolejne zastosowanie tych wspaniałości w codziennej kuchni. Pamiętajcie! Nie marnujcie produktów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na maśle. Zalewamy rosołem, dodajemy rozstrzępione mięso z rosołu. Całość zagotowujemy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną, zahartowaną gorącym rosołem. Wlewamy do całości, dodajemy osączony z zalewy groszek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Do naczynia żaroodpornego przekładamy odsączone ziemniaki, zalewamy sosem i posypujemy startym serem. Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C.