Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania rybne powinny znaleźć się w naszej diecie przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu. Można urozmaić jadłospis z użyciem ryb i wykorzystać je inaczej niż tradycyjnie pieczona lub smażona. Proponuję zapiekankę z ryby, rodzaj dowolny. Połączenie cebuli i pieczarek świetnie współgra ze smakiem ryby.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7595
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4998
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7595
Składniki
Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy i lekko obsmażamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża). Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawiamy do smaku. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem i odrobiną startego sera. Wersja dla liczących kalorie, to jogurt naturalny rozbity z jajkiem. Na wierzch wsypujemy resztę startego sera, nakrywamy folią aluminiową. Zapiekamy ok. 40 min w temperaturze 200 stopni.