Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, przekąska w ciąg dnia, jak i kolacja. Zapiekanka jest niskokaloryczna i bogata w białko oraz błonnik. Możesz ją jeść bez wyrzutów sumienia.
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 34
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 66
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 960
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 119
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 87
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 176
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 34
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 66
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 960
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 119
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 87
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 176
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odsącz z nadmiaru soku.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj.
Do blendera wbij jajka, dodaj serek wiejski i płatki owsiane.
W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą cukinie, cebulę, czosnek, przyprawy i zmiksowane składniki z blendera.
Naczynie żaroodporne natłuść olejem i przełóż masę. Wyrównaj z góry.
Zapiekankę piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do zarumienienia.