Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, przekąska w ciąg dnia, jak i kolacja. Zapiekanka jest niskokaloryczna, ale bogata w białko i błonnik.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 199
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 199
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odsącz z nadmiaru soku.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj.
Do blendera wbij jajka, dodaj serek wiejski i płatki owsiane.
W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą cukinie, cebulę, czosnek, przyprawy i zmiksowane składniki z blendera.
Naczynie żaroodporne natłuść olejem i przełóż masę. Wyrównaj z góry.
Zapiekankę piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do zarumienienia.