Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tortellini ki kurczakiem
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 64
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10355
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 119
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Tartollini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Filet z kuczka drobno kroimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy. Cebulę drobno pokrojoną podsmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki będą podsmażone dodaję czosnek oraz przyprawiam solą i pieprzem oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy keczup oraz śmietankę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Gdy wszystko nam nieco zgęstnieje ściągamy z ognia i dodajemy część startego sera. Na koniec dodajemy ugotowane wcześniej pierożki. Na koniec można jeszcze dodać zielonej pietruszki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.