Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tortellini ki kurczakiem
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 4
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1148
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 235
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 4
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1148
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 170
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 235
Składniki
Tartollini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Filet z kuczka drobno kroimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy. Cebulę drobno pokrojoną podsmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki będą podsmażone dodaję czosnek oraz przyprawiam solą i pieprzem oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy keczup oraz śmietankę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Gdy wszystko nam nieco zgęstnieje ściągamy z ognia i dodajemy część startego sera. Na koniec dodajemy ugotowane wcześniej pierożki. Na koniec można jeszcze dodać zielonej pietruszki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.