Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tortellini ki kurczakiem
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 305
Pychota. Polecam.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27609
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1073
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 774
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 305
Pychota. Polecam.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27609
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1073
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 774
Składniki
Tartollini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Filet z kuczka drobno kroimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy. Cebulę drobno pokrojoną podsmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki będą podsmażone dodaję czosnek oraz przyprawiam solą i pieprzem oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy keczup oraz śmietankę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Gdy wszystko nam nieco zgęstnieje ściągamy z ognia i dodajemy część startego sera. Na koniec dodajemy ugotowane wcześniej pierożki. Na koniec można jeszcze dodać zielonej pietruszki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.