Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotowac sos: zagotowac wodę z bulionetka i ziołami. Z masła i mąki przyrządzic jasną zasmażkę, zaprawic śmietaną.. Dodac do wywaru. Zagotowac.
Obrane, umyte ziemniaki pokroic w cienkie plastry. Spód naczynia żaroodpornego wysmarowac olejem, ulożyc warstwę ziemniaków, posypac vegetą, wyłożyc warstwę szynki, posypac startym serem. Na to wyłożyc kolejną warstwę ziemniaków itd. Na końcu, warstwę ziemniaków zalac sosem. Piec ok. 45 min. Podawac gorące z surówką. Smacznego.