Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67502
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1853
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67502
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1853
Składniki
Przygotowac sos: zagotowac wodę z bulionetka i ziołami. Z masła i mąki przyrządzic jasną zasmażkę, zaprawic śmietaną.. Dodac do wywaru. Zagotowac.
Obrane, umyte ziemniaki pokroic w cienkie plastry. Spód naczynia żaroodpornego wysmarowac olejem, ulożyc warstwę ziemniaków, posypac vegetą, wyłożyc warstwę szynki, posypac startym serem. Na to wyłożyc kolejną warstwę ziemniaków itd. Na końcu, warstwę ziemniaków zalac sosem. Piec ok. 45 min. Podawac gorące z surówką. Smacznego.