Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić połowę cebuli, czosnek, dodać szpinak, doprawić do smaku, chwile podsmażyć i lekko przestudzić. Mięso połączyć z resztą cebuli, jajkami, doprawić od smaku solą i pieprze i dokładnie wyrobić masę. Formą żaroodporną wysmarować dokładnie tłuszczem i ułożyć na niej warstwami. Mięso mielone, ziemniaki, szpinak a na górę ułożyć plasterki sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 minut.