Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić połowę cebuli, czosnek, dodać szpinak, doprawić do smaku, chwile podsmażyć i lekko przestudzić. Mięso połączyć z resztą cebuli, jajkami, doprawić od smaku solą i pieprze i dokładnie wyrobić masę. Formą żaroodporną wysmarować dokładnie tłuszczem i ułożyć na niej warstwami. Mięso mielone, ziemniaki, szpinak a na górę ułożyć plasterki sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 minut.