Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pożywne. W sam raz na bezmięsny piątkowy obiad.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10556
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
Dno żaroodpornej formy wysmarować masłem i wysypać posiekanym czosnkiem. Plasterki ziemniaków układać warstwami w formie, posypując serem i gałką muszkatołową.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Śmietanę zagotować, mocno przyprawić solą i pieprzem. Następnie wylać na ziemniaki. Masło pokroić na małe kawałki i porozkładać je na ziemniakach.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut. Smacznego :)