Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na zapiekankę ziemniaczaną z serem i kiełbaską, jest pyszna!
garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia, naczynie żaroodporne
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ważne żeby ich nie rozgotować, mogą być delikatnie twarde. 2. Gdy ziemniaki będą gotowe, kroimy je na plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy pierwszą warstwę ziemniaków. 3. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażamy kilka minut i dodajemy do niej pokrojoną cebulę. Smażymy aż do zarumienia. 4. Usmażoną kiełbasę (połowę) wykładamy na pierwszą warstwę ziemniaków. Kładziemy również odrobinę startego sera. 5. Jajka roztrzepujemy, dodajemy do jajek śmietanę, mieszamy do połączenia się, i dodajemy przyprawy. 6. Pierwszą ułożoną warstwę zalewamy ( nie całością zalewy, musi starczyć na każdą warstwę) 7. Każdą warstwę powtarzamy w ten sam sposób. 8. Górę naszej zapiekanki posypujemy startym serem i również zalewamy. 9. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° przez ok. 30-40 minut. Smacznego!