Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tutaj znajdziecie pomysł na swoją zapiekankę. Danie typu zero waste.
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 207
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1630
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1312
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 183
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 207
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 1630
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1312
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 183
Składniki
Ziemniaki kroimy na kawałki (mniejsze). Podobnie marchewki. Boczek i golonkę kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Kiełbasy kroimy w grube talarki. Wszystko dusimy przez kilka minut. Studzimy. Mleko mieszamy ze śmietaną i mąką. Podgrzewamy dodając sera. Mięso i warzywa mieszamy z sosem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 45 min. w temp. 190°C.