Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młode ziemniaki,bób i zalewa serowa pyszne połączenie
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 113
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1119
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 450
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 113
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1119
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 450
Składniki
Ziemniaki wyszorować szczoteczką i ugotować,bób zalać wodą posolić dodać kilka gałązek koperku i i 3 pokrojone ząbki czosku i ugotować.Cebulę i szynkę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć dodając 3-4 ząbki czosnku przecisnięte przez praskę,doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne posmarować masłem na dno poukładać ziemniaki pokrojone w grube platry na to obrany bób,szynkę z cebulką i wszystko zalać zalewą serową,zapiekać w 200 stopniach ok.25-30 minut.Życzę smacznego.
zalewa serowa:jajka roztrzepać ruzgą dodać obydwa sery,śmietanę i wszystko razem połaczyć energicznie mieszając,dodać resztę pokrojonego koperku i przyprawę tzatziki.