Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna od tradycyjnych zapiekanek, ale zawsze można spróbować czegoś nowego ;) Polecam!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 193
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20168
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 193
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20168
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego część ziemniaków pokrojonych w plastry. Następnie poukładać plasterki obranej i wypestkowanej cukinii.
Na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku, zagotować. Na końcu dodać starty na dużych oczkach, wymieszać. Dorsza obrać z ości, poukładać na cukinii i zalać częścią sosu. Na wierzch ponownie pozostałe ziemniaki i resztę sosu. Naczynie przykryć i piec w temp. ok. 160 stopni przez 25 min.
Przed podaniem można przystroić świeżymi listkami bazylii :) Smacznego!