Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna od tradycyjnych zapiekanek, ale zawsze można spróbować czegoś nowego ;) Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego część ziemniaków pokrojonych w plastry. Następnie poukładać plasterki obranej i wypestkowanej cukinii.
Na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku, zagotować. Na końcu dodać starty na dużych oczkach, wymieszać. Dorsza obrać z ości, poukładać na cukinii i zalać częścią sosu. Na wierzch ponownie pozostałe ziemniaki i resztę sosu. Naczynie przykryć i piec w temp. ok. 160 stopni przez 25 min.
Przed podaniem można przystroić świeżymi listkami bazylii :) Smacznego!