Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna od tradycyjnych zapiekanek, ale zawsze można spróbować czegoś nowego ;) Polecam!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego część ziemniaków pokrojonych w plastry. Następnie poukładać plasterki obranej i wypestkowanej cukinii.
Na maśle zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku, zagotować. Na końcu dodać starty na dużych oczkach, wymieszać. Dorsza obrać z ości, poukładać na cukinii i zalać częścią sosu. Na wierzch ponownie pozostałe ziemniaki i resztę sosu. Naczynie przykryć i piec w temp. ok. 160 stopni przez 25 min.
Przed podaniem można przystroić świeżymi listkami bazylii :) Smacznego!