Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, szybkie, syte, smaczne.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9235
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4848
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 36
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9235
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4848
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 36
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Składniki
Ziemniaki pokroić w talarki. Włożyć do brytwany, dodać: sól, pieprz, oregano, tymianek, słodką paprykę i 5-6 łyżek oliwy - wymieszać. Postawić na gazie, przykryć pokrywą i obsmażyć ziemniaki, około 15 minut. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, i dalej podsamżać. Fileta pokroić w kostkę, zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa. Dodać do ziemniaków, dodać również skwarki. Smażyć do miękkości mięsa. Około 10-15 minut. Dodać żółty ser i obsypać zieleniną, przykryć pokrywą i gotować do roztopienia sera. Gotowe.