Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe, szybkie, syte, smaczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118223
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118223
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Składniki
Ziemniaki pokroić w talarki. Włożyć do brytwany, dodać: sól, pieprz, oregano, tymianek, słodką paprykę i 5-6 łyżek oliwy - wymieszać. Postawić na gazie, przykryć pokrywą i obsmażyć ziemniaki, około 15 minut. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, i dalej podsamżać. Fileta pokroić w kostkę, zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa. Dodać do ziemniaków, dodać również skwarki. Smażyć do miękkości mięsa. Około 10-15 minut. Dodać żółty ser i obsypać zieleniną, przykryć pokrywą i gotować do roztopienia sera. Gotowe.