Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczny pomysł na wykorzystanie zapomnianej kaszanki.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2111
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 368
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 793
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2111
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 368
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 793
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17259
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Do gorących ziemniaków dodajemy mleko, masło i gałkę muszkatołową i ugniatamy na jednolitą masę. Kapustę kiszoną odciskamy z soku /soku nie wylewamy/, szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości by zakryła kapustę. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i ziarna pieprzu. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Po tym czasie kapustę odsączamy z wody, dodajemy pokrojone w małą kostkę plastry ananasa i mieszamy. Doprawiamy do smaku sokiem z ananasa lub sokiem z kiszonej kapusty. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy kapustę z ananasem. Na niej układamy warstwę kaszanki - obraną z osłonki i rozdrobnioną widelcem. Na wierzch kładziemy masę ziemniaczaną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy 30-40 min - do czasu aż wierzch się zarumieni.