Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6293
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 198
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6293
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 198
Składniki
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w pióra. Śmietanę doprawić solą i pieprzem oraz połączyć z jajkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać kiełbasę, a po chwili cebulę, chwilę smażyć. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć połowę pokrojonych w kawałki ziemniaków, następnie połowę startego na tarce żółtego sera, rozłożyć równomiernie kiełbasę z cebulą oraz pokrojone w talarki marchewki. Na koniec rozłożyć resztę ziemniaków, posypać żółtym serem. Całość zalać przygotowaną śmietaną z jajkami. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec około 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiekać do zarumienienia sera.
Zapraszam.