Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20710
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20710
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Składniki
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w pióra. Śmietanę doprawić solą i pieprzem oraz połączyć z jajkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać kiełbasę, a po chwili cebulę, chwilę smażyć. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć połowę pokrojonych w kawałki ziemniaków, następnie połowę startego na tarce żółtego sera, rozłożyć równomiernie kiełbasę z cebulą oraz pokrojone w talarki marchewki. Na koniec rozłożyć resztę ziemniaków, posypać żółtym serem. Całość zalać przygotowaną śmietaną z jajkami. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec około 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiekać do zarumienienia sera.
Zapraszam.