Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Jest syta i smaczna. Można do niej wykorzystać ziemniaki, które nam zostaną z obiadu z dnia poprzedniego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4586
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1693
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4586
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1693
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 523
Składniki
Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w pióra. Śmietanę doprawić solą i pieprzem oraz połączyć z jajkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać kiełbasę, a po chwili cebulę, chwilę smażyć. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i ułożyć połowę pokrojonych w kawałki ziemniaków, następnie połowę startego na tarce żółtego sera, rozłożyć równomiernie kiełbasę z cebulą oraz pokrojone w talarki marchewki. Na koniec rozłożyć resztę ziemniaków, posypać żółtym serem. Całość zalać przygotowaną śmietaną z jajkami. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec około 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zapiekać do zarumienienia sera.
Zapraszam.