Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka ziemniaczana podana na obiad syci i cieszy podniebienie swym smakiem, jeśli ktoś lubi swojskie klimaty. Są tu ziemniaki, jest swojska kiełbasa, cebula i bób.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 784
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10715
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 784
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10715
Składniki
Ziemniaki i bób gotujemy w osolonej wodzie ( oczywiście osobno ). Odcedzamy, studzimy
Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni z dwóch stron
Cebulę kroimy w wiórki i smażymy do zeszklenia na rozgrzanym oleju
Formę smarujemy cienką warstwą oleju, na dnie układamy krążki ziemniaków
Na ziemniaki wykładamy podsmażoną kiełbasę, a na nią wysypujemy bób
Na bób nakładamy zeszkloną cebulę i kolejną warstwę krążków z ziemniaków
Na ziemniaki ścieramy ser i posypujemy go delikatnie kminkiem i rozmarynem
Zapiekamy w temperaturze 160 stopni do lekkiego przyrumienienia sera