Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ulubionej kiełbaski i pieczarek. Bardzo sycąca i łatwa w przygotowaniu. Polecam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 138
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 138
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
Ziemniaki obieramy, przekrajamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie aż będą al dente. Studzimy. Wystudzone kroimy na grubsze plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę. Całość smażymy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do kiełbasy z cebulą i podsmażamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem, połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków wykładamy na dno naczynia, na to wykładamy podsmażoną cebulę, kiełbasę i pieczarki. Układamy resztę ziemniaków. W osobnej miseczce mieszamy śmietanę, jajka, ser i zioła. Zalewamy tym naszą zapiekankę. Całość pieczemy ok 30 min w 180 st do zrumienienia. Smacznego!