Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasa i pieczarkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13276
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5627
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13276
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5627
Składniki
Ziemniaki obrać i w plasterki opłukać zimną wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy ziemniaki zaczną się gotować zmniejszyć płomień i gotować 5-8 minut (nie mają być całkiem dogotowane). Cebulę obrać i pokroić ale nie za drobno, podsmażyć na oleju, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy już cebula z pieczarkami się usmaży z zdjąć z patelni. A na pozostały oleju podsmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki. Podsmażyć z obydwu stron. Na spód naczynia dać podgotowane wcześniej ziemniaki, oprószyć sola i pieprzem i wymieszać. Na ziemniaki dać warstwę cebuli z pieczarkami oraz część podsmażonej kiełbaski i posypujemy tartym serem. Następnie dajemy drugą warstwę pieczarek oraz kiełbaski i posypujemy pozostałym serem. Jajka wymieszać z przyprawami i śmietanką, polać po całej zapiekance. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.