Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu, szukasz czegoś na szybki obiad? Mam coś dla Ciebie, proste, szybkie przygotowanie, delikatne mięso z kurczaka w aromatycznej przyprawie z dodatkiem warzyw. Daj się skusić.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414770
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414770
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros oraz solą. 2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w plasterki, przekładam do miski, wsypuję paprykę słodką oraz sól, wlewam oliwę, mieszam dokładnie i układam w naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
3. Cebulę obieram smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję mięso. Mięso smażę około 20 minut, następnie dodaję umyte, oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki oraz pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko smażę około 10 minut i wykładam na upieczone ziemniaki.
4. Majonez mieszam z ketchupem i smaruję wierzch zapiekanki, na koniec posypuję żółtym serem startym na dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w rozgrzanym piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.