Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z mortadelą - szybko, tanio, smacznie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotowe wyciągnąć i pokroić w plasterki. Mortadelę kroimy w półplasterki. Cebulę w piórka. Pietruszkę i koperek siekamy. Pomidora w plasterki natomiast marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem a następnie układamy ziemniaki, przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, cebulę, mortadelę, pomidor, marchewkę.Przyprawiamy do smaku i posypujemy zieleninką. Przykrywamy ponownie ziemniaczkami i przyprawiamy do smaku. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego. Całość zapiekamy ok 30 min w temp. 180'C. Smacznego !!