Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z mortadelą - szybko, tanio, smacznie.
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotowe wyciągnąć i pokroić w plasterki. Mortadelę kroimy w półplasterki. Cebulę w piórka. Pietruszkę i koperek siekamy. Pomidora w plasterki natomiast marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem a następnie układamy ziemniaki, przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, cebulę, mortadelę, pomidor, marchewkę.Przyprawiamy do smaku i posypujemy zieleninką. Przykrywamy ponownie ziemniaczkami i przyprawiamy do smaku. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego. Całość zapiekamy ok 30 min w temp. 180'C. Smacznego !!