Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka ziemniaczana jest pożywna, a do jej przygotowania można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14684
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4529
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43778
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 576
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 563
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, pokroić w plasterki Rybę rozmrozić, pokroić w większą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać rozmrożony szpinak, chwilę smażyć. Sos beszamelowy: Rozpuścić masło, dodać 2 łyżki mąki, dolać zimne mleko i gotować na małym ogniu ok. 5 min aż do zgęstnienia, stale mieszając. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć plasterki ziemniaków, na nich rozprowadź szpinak, następnie rybę, posypać grzankami i polać beszamelowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekać przez 30-35 minut.