Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka ziemniaczana jest pożywna, a do jej przygotowania można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2506
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2506
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić, pokroić w plasterki Rybę rozmrozić, pokroić w większą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać rozmrożony szpinak, chwilę smażyć. Sos beszamelowy: Rozpuścić masło, dodać 2 łyżki mąki, dolać zimne mleko i gotować na małym ogniu ok. 5 min aż do zgęstnienia, stale mieszając. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć plasterki ziemniaków, na nich rozprowadź szpinak, następnie rybę, posypać grzankami i polać beszamelowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekać przez 30-35 minut.