Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad lub kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12852
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1040
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 960
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12852
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Szpinak z dodatkiem soli i oleju dusić na patelni, aż się rozmrozi a następnie odparuje wodę.
Ugotowane ziemniaki utłuc z dodatkiem mleka.
Szpinak i ziemniaki dokładnie wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać raz jeszcze i przełożyć do jednego naczynia żaroodpornego lub kilku kokilek.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.