Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad lub kolację.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3041
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25881
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3041
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Szpinak z dodatkiem soli i oleju dusić na patelni, aż się rozmrozi a następnie odparuje wodę.
Ugotowane ziemniaki utłuc z dodatkiem mleka.
Szpinak i ziemniaki dokładnie wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać raz jeszcze i przełożyć do jednego naczynia żaroodpornego lub kilku kokilek.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.