Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad lub kolację.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8546
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 511
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8546
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 511
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Szpinak z dodatkiem soli i oleju dusić na patelni, aż się rozmrozi a następnie odparuje wodę.
Ugotowane ziemniaki utłuc z dodatkiem mleka.
Szpinak i ziemniaki dokładnie wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać raz jeszcze i przełożyć do jednego naczynia żaroodpornego lub kilku kokilek.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.