Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad lub kolację.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11958
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 859
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2881
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11958
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 859
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2881
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Szpinak z dodatkiem soli i oleju dusić na patelni, aż się rozmrozi a następnie odparuje wodę.
Ugotowane ziemniaki utłuc z dodatkiem mleka.
Szpinak i ziemniaki dokładnie wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać raz jeszcze i przełożyć do jednego naczynia żaroodpornego lub kilku kokilek.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.